Nieuw Arendsburg

Het onderhavige pand was ten behoeve van het gebruik door de GGD als uitbreiding vastgebouwd aan de monumentale villa Arendsburg op de hoek van de Utrechtseweg en de Montaubanstraat en had een sterk gedateerd uiterlijk.
De monumentale villa is in oude luister hersteld en afgesplitst van de aangebouwde vleugel. Op deze manier zijn twee autonome gebouwen ontstaan, die zich voegen in de Montaubanstraat maar zich duidelijk tonen op de hoek van de Utrechtseweg.

Het bestaande gebouw is t.o.v. de villa met één travee ingekort, door een extra verdieping erop te plaatsen heeft het volume een sterk verbeterde verhouding.
De onderste twee verdiepingen zijn afzonderlijke kantoorruimtes, de woonfunctie op derde verdieping zorgt voor meer levendigheid en sociale controle in de straat.
In het plan is de mogelijkheid aangegrepen om de beeldkwaliteit van de bestaande gevels te verbeteren en de entree van het gebouw goed herkenbaar te maken. De bestaande gevels zijn donkergrijs gekeimd en de nieuwe opbouw is uitgevoerd in wit stukadoorswerk. Op deze manier vormt het pand ook in kleur een spiegelsymmetrie van de klassieke villa op de hoek.