Duohuis Veenendaal

In dit plan zijn twee zeer verschillende woningen ontworpen. Aan de ene kant de waterwoning, die een directe en intense relatie op de begane grond heeft met het water. Vanaf de verdieping verheft zich een ‘torenachtig’ volume boven het buurpand. Hier biedt het dakterras de mogelijkheid om van het uitzicht over de gehele wijk te genieten.
Daarnaast de parkwoning , die terrasvormig is opgebouwd en een zonnige buitenruimte heeft op elke verdieping. Op maaiveldniveau is in een aanmeerplaats onder de overkraging voorzien.
De sculpturaliteit van de bouwmassa wordt versterkt middels zwarte baksteen en grote glasvlakken. Bij de smalle gevelopeningen varieert de positie
van het glasvlak van diep achterin tot helemaal voor in de gevel. Bij beschouwing van dichtbij blijkt het gebouw tactiel en zorgvuldig gedetailleerd.