Kinderpaleis, kindcentrum te Almere

Kinderdagverblijf Kids Stories is ontwikkeld door jonge particuliere opdrachtgevers. De driehoekige kavel bevindt zich in het Homeruskwartier Oost in het nieuwe stadsdeel Almere Poort en is omringd door vrijstaande particuliere woonhuizen. De bouwmassa met omvangrijke programma is geleed en verticaal geperceleerd om aan te sluiten aan de kleinere de schaal van omgeving.

De opdrachtgevers wenste een gebouw met een klassiek karakter, voorzien van modern comfort. De traditionele baksteengevels zijn verrijkt met een sierlijk verspringend metselwerk. Het gebouw is dusdanig ontworpen zodat het in toekomst makkelijk voor andere functie verbouwd kan worden. De opzet van constructie en installaties alsmede routing en positie van trappenhuizen bieden de nodige flexibiliteit.
Naast 8 groepsruimten voor kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang biedt het gebouw een aantal bijzondere plekken voor speciale naschoolse activiteiten zoals een kleine bioscoopzaal en een multifunctionele ruimte, welke als ontbijtzaal, peuterspeelzaal en ruimte voor workshops is te gebruiken. De ruime dakterrassen dienen als extra buitenspeelplek voor de aangrenzende buitenschoolse opvanggroepen.

i.s.m K.Elffers
Foto’s: Roos Aldershoff