Cascade

Ons eerste gerealiseerde zelfstandige project werd in 2002 ontworpen op het Kleine Rieteiland op een lang en relatief smal kavel van 8 bij 34 meter.
Het is gelegen aan de zuidzijde van het eiland met een prachtig uitzicht op water en Diemerpark. Uitgangspunt voor de opbouw van het volume was een 2-laagse woning met een compacte plattegrond op entreeniveau en een elegante opbouw op de eerste verdieping.
De grotendeels als studio ingerichte kelder leidt tot een split-level doorsnede waarin trap en study zorgen voor een ruimtelijke koppeling tussen de verschillende niveaus.
De eigenlijke entree van de woning ligt in een beschutte voorruimte die men bereikt door een begroeide muur. Deze patio speelt een rol in de overgang van stad naar interieur, waarbij de straat in de patio tot stilstand komt. De ruige steen vormt het decor voor deze robuuste maar intieme ruimte.
Vanaf hier opent de woning zich richting water, waarbij de door hoge muren begrensde tuin een voortzetting is geworden van het interieur.